Welcome To DAMIRA FotoPage

By: Hayati Ibrahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 30-May-2008 12:00 Email | Share | Bookmark
Baked Sandwiches

baked sandwich masih lagi dalam dulang pembakar
Kita zoom skit
Bekalan ke office
Pagi ini ku terlebih rajin. Teringin nak buat baked sandwich macam yang kak rinn tunjukkan dalam FPnya. Sebenarnya ini kali kedua saya buat baked sandwich ni. Yang pertama dulu buat inti sardin. Masa tu tak ada pula cheese dalam simpanan. Malaslah pula nak ambil gambar sebab nampak togel aje. Hari ini ada cheese baru puas hati. Baked sandwich ni memang sedap kalau dimakan panas2. Krup krap lagi bunyi gigitan base dia tu. Acuan saya comel aje. Dua kali gigit atau sekali masuk mulut dah habis. Satu keping roti gardenia tu boleh dapat empat keping base sandwich ni. Banyaklah juga saya buat pagi tu siap boleh bawa ke ofis, bekalkan suami dan anak. Sampai kat ofis, boss dan kawan2 pun kata sedap siap bagi idea lagi supaya menjual sandwich tu. Nantilah kufikirkan
Thank you ya kak rinn sebab sudi berkongsi resepi. Disini saya copy paste aje resepi kak rinn tu. Jom jamu mata.





BAKED SANDWICHES

Bahan-bahan Inti:
1 biji bawang besar, dicincang
2 biji bawang putih, dicincang
1/2 camca serbuk lada hitam
1 sudu besar sos tiram
200gm - 300gm isi ayam, dicincang
5 biji cendawan butang (dlm tin) , dipotong halus
1 biji telur
Garam & gula secukup rasa
Cheese secukupnya

Cara-cara:
1. Tumiskan bawang-bawang. Masukkan sos tiram. Kacau sebentar dan masukkan lada hitam.
2. Masukkan ayam & cendawan. Tumis sehingga masak.
3. Pecahkan telur dan kacau-kacau sehingga rata dengan ayam dan cendawan.
4. Perasakan dengan sedikit garam dan gula.
5. Isikan dalam kulit roti dan taburkan cheese secukupnya.



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net